کمک‌های هوایی؛ تلاش هالیوودی آمریکا برای نجات اسرائیل
15 اسفند 1402 - 0:31
شناسه : 287693
0

مصر و اردن بحران انسانی در غزه را مانند کسی که کلید زندان را در اختیار دارد و اصرار دارد از پنجره به بیرون بپرد در حالی که یقین دارد این کار فایده‌ای ندارد، حل می‌کنند. به گزارش مادوند، این صحنه دراماتیک یعنی پرتاب کمک از آسمان برای مردم غزه که «جو بایدن» رئیس جمهور […]

ارسال توسط :
پ
پ

مصر و اردن بحران انسانی در غزه را مانند کسی که کلید زندان را در اختیار دارد و اصرار دارد از پنجره به بیرون بپرد در حالی که یقین دارد این کار فایده‌ای ندارد، حل می‌کنند.

به گزارش مادوند، این صحنه دراماتیک یعنی پرتاب کمک از آسمان برای مردم غزه که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نیز به آن خواهد پیوست، همزمان با کارشکنی در ورود صدها کامیون حامل کمک از طریق گذرگاه‌های رفح و العریش و رسیدن گرسنگی و قحطی در غزه به سطحی فاجعه‌بار صورت می‌گیرد؛ در حالی که بیشتر این کمک‌ها در دریا یا بر فراز شهرک‌ها ریخته می‌شود و نیازهای شدید مردم غزه را رفع نمی‌کند.

چندین کشور از جمله مصر، امارات و اردن برای کاهش میزان گرسنگی در نوار غزه به ارسال کمک‌های هوایی پرداختند، اما این تلاش‌های ناکام نتیجه رضایت بخشی نداشت بلکه موجب کشتارهای جدیدی شد که قربانیان آن بیش از ۱۰۰ شهید از غیرنظامیان بودند؛ غیرنظامیانی که منتظر ذره‌ای غذا برای زنده ماندن و نه سیر شدن بودند.

براساس گزارش وبگاه «الخنادق» تمایل بایدن برای ارسال کمک‌های هوایی نشان دهنده اختلافات پیچیده میان او و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی است. برخی می‌گویند بایدن توانایی خود را برای مجبور کردن رژیم صهیونیستی به عقب نشینی از عملیات نظامی در رفح یا ورود کمک‌ها از طریق گذرگاه‌های زمینی کنار گذاشته است.

اخیرا کمیته نجات بین‌الملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «کمک رسانی از راه هوایی پاسخی در راستای کاهش درد و رنج‌ها نیست و باعث سلب شدن زمان و انرژی از راه‌حل‌های ثابت شده برای امداد در ابعاد گسترده می‌شود. آمریکا باید گام‌های ملموسی برای اجرای یک راه‌حل دائمی برای این بحران به صورت فوری و مبرم اتخاذ کند. همه تمرکزهای دیپلماتیک باید روی پایان دادن به محاصره غزه توسط اسرائیل باشد.»

کمک‌های هوایی؛ تلاش هالیوودی آمریکا برای نجات اسرائیل

روزنامه انگلیسی گاردین نیز به نقل از منتقدان غربی نوشت: «این روش بسیار هزینه‌بر است. ورود کامیون‌های حامل مواد غذایی محدود و بسیار کمتر از سطح توقعات و خواسته‌هاست. صدها کامیون حامل کمک در مرزهای غزه گرفتار هستند و نمی‌توانند وارد غزه شوند».

بر اساس گزارش‌ها، اخیرا نظامیان رژیم صهیونیستی تجمع فلسطینی‌های غزه برای دریافت کمک‌ها در خیابان الرشید در میدان النابلسی در شمال غزه را هدف قرار دادند که منجر به شهادت حدود ۱۱۲ نفر شد. ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که بیشتر شهدا در نتیجه ازدحام در اطراف کامیون‌ها و زیر گرفتن برخی از آنها توسط کامیون‌ها کشته شدند، اما به تیراندازی به سمت تعداد کمی از فلسطینی‌ها اذعان کرد. با این حال حقایق نشان می‌دهد که بیشتر شهدا به ضرب گلوله نیروهای اسرائیلی کشته شدند.

بایدن در راستای سیاست یک بام و دو هوا و سیاست‌های بی‌فایده خود گفت: «علاوه بر گسترش عملیات کمک رسانی زمینی ما پافشاری می‌کنیم تا اسرائیل اجازه ورود کامیون‌های بیشتر و بازگشایی راه‌های بیشتری برای کمک به مردم غزه را بدهد. عذر و بهانه‌ای وجود ندارد زیرا حقیقت این است که کمک‌های وارد شده به غزه کافی نیست. زندگی بی‌گناهان و کودکان در خطر است و من دست بسته نمی‌نشینم. ما برای ورود کمک‌های بیشتر به غزه تمام توان خود را به کار می‌گیریم، اما این تلاش بایدن ارسال سلاح‌های بیشتر برای رژیم صهیونیستی را متوقف نمی‌کند».

روزنامه گاردین نوشت: «بایدن از چند ماه پیش برای قانع کردن نتانیاهو برای اجازه دادن به ورود کمک‌های بیشتر به غزه تلاش بی‌فایده‌ای می‌کند اما از نفوذ زیاد آمریکا بر اسرائیل به ویژه در زمینه وابستگی آن به سلاح‌های آمریکا استفاده نکرده است».

کمک‌های هوایی؛ تلاش هالیوودی آمریکا برای نجات اسرائیل

پافشاری این کشورها بر ورود کمک‌های هوایی در واقع به این دلیل است که اعراب و غرب نیاز دارند از کمک به مردم فلسطین صحبت کنند تا بتوانند از آن در رسانه‌ها به خاطر ورشکستگی سیاسی و اخلاقی در مقابل ملت‌هایشان بهره‌برداری کنند. همچنین دلیل دیگر صحه گذاشتن بر اظهارات رژیم صهیونیستی در مقابل دیوان بین‌المللی دادگستری است که مدعی شده بود این رژیم اجازه ورود کمک‌ها به غزه را می‌دهد.

اخیرا «رابرت فورد» سفیر سابق آمریکا در سوریه و الجزایر در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من شاهد تحقیر دولت‌های قبلی آمریکا توسط اسرائیل بوده‌ام. اما به غیر از حمله هوایی مرگبار ۱۹۶۷ اسرائیل علیه کشتی لیبرتی نیروی دریایی آمریکا، اکنون مجبور کردن ایالات متحده آمریکا به ریختن کمک از راه هوایی به روی غزه به نحوی که انگار آمریکا هیچ برتری نسبت به مصر و اردن ندارد بدترین تحقیر شدن آمریکا توسط اسرائیل است که تاکنون مشاهده‌ کرده‌ام.»

رابرت فورد گفت: «آمریکا قرار بود روابطش با اسرائیل نسبت به روابطی که اسرائیل با اردن یا مصر دارد خیلی نزدیکتر و بهتر باشد، اما با این وجود واشنگتن بر اقدامات اسرائیل در فضای انسانی در غزه نفوذی بیشتر از قاهره یا امان ندارد.»

از یک هفته پیش درباره ارسال هوایی کمک‌ها به نوار غزه از سوی کشورهایی از جمله مصر، اردن و آمریکا صحبت می‌شود، در حالی که بسیاری این اقدام را بیشتر خودنمایی می‌دانند و دیگران معتقدند که این اقدام بدون هماهنگی با رژیم صهیونیستی امکان ندارد.

«هشام عدوان» سخنگوی اداره گذرگاه‌ها و مرزها با غزه گفت: «ما شاهد کاهش واضح ‌ورود کامیون‌ها از طریق گذرگاه‌ها به نوار غزه در سایه اقدامات رژیم اشغالگر و تجمعات شهرک‌نشینان هستیم. میانگین ماهانه ورود کامیون‌ها به غزه به حدود ۱۰۰۰ کامیون در مقایسه با ماه‌های قبلی رسیده است».

کمک‌های هوایی؛ تلاش هالیوودی آمریکا برای نجات اسرائیل

یک منبع مصری عالی‌رتبه نیز اعلام کرد: «محال است مصر بدون هماهنگی با ارتش اسرائیل پروازهای هوایی برای ارسال کمک‌ها به غزه را انجام دهد. مصر به معاهده صلح با اسرائیل پایبند است. برای همین بدون هماهنگی با ارتش اسرائیل هیچ‌گونه هواپیمای نظامی را وارد حریم هوایی غزه نخواهد کرد».

«حسام شاکر» نویسنده و تحلیلگر امور اروپا و بین‌الملل گفت: «کاملا واضح است که ما درباره عملیات نجات جدی ملت فلسطین در نوار غزه که با جنگ گرسنگی مواجه هستند، صحبت نمی‌کنیم. آنچه اتفاق می‌افتد، عملیات ارسال کمک‌ها از طریق پل هوایی نیست. کریدور هوایی برای ارسال سلاح و مهمات به صورت مداوم برای اشغالگران است اما آنچه در حال حاضر اتفاق می‌افتد یک خودنمایی است که حتی مقدار بسیار اندکی را از نیازهای مردم غزه برآورده نمی‌کند. همچنین این اقدام یک نوع فریب و گمراه کردن به معنای واقعی است چرا که این برداشت را می‌رساند که در رفع نیازهای انسانی غزه جدیت وجود دارد، در حالی که در واقعیت این اقدام حتی کمترین حد از نیازهای مردم غزه را برآورده نمی‌کند».

شاکر تأکید کرد: «هرگونه عملیات هوایی با هماهنگی ارتش اسرائیل صورت می‌گیرد. این مساله سوالاتی را به وجود می‌آورد. چرا هماهنگی با ارتش اسرائیل برای ورود کمک‌ها به صورت زمینی انجام نمی‌شود، با توجه به اینکه کامیون‌ها در گذرگاه‌ها یا بنادر وجود دارند. این مساله نشان می‌دهد که جدیت وجود ندارد و کشورها تنها با این کار می‌خواهند خودنمایی کنند».

او گفت: «آمریکا می‌تواند بر رژیم اشغالگر برای ورود کمک‌های بشردوستانه برای نجات ساکنان غزه فشار بیاورد اما هنوز این کار را نکرده است. همچنین کشورهای عربی می‌توانند طرح‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را برای ورود کمک‌ها به غزه اجرا کنند. بیش از چند گزینه و طرح از چند ماه پیش مطرح شده است اما هیچ اقدام واقعی صورت نگرفته است».

کمک‌های هوایی؛ تلاش هالیوودی آمریکا برای نجات اسرائیل

«علاء الخیام» سیاستمدار مصری و رئیس سابق حزب الدستور، موضوع کمک‌های هوایی به غزه را بیهوده دانست و گفت: «اولا ما مرزهای مستقیمی با فلسطین از طریق گذرگاه رفح داریم که تحت حاکمیت کامل مصر است و صدها کامیون حامل هزاران تن کمک‌های بشردوستانه منتظر عبور هستند. تنها یک تصمیم سیاسی برای گرسنه نگه داشتن ساکنان غزه مانع عبور این کامیون‌ها می‌شود».

الخیام تأکید کرد: «مصر کنترل گذرگاه رفح را در دست دارد، با این حال کمک‌ها از طریق این گذرگاه وارد نمی‌شود و رژیم اشغالگر در جلسه دادگاه بین‌المللی دادگستری اذعان کرد که مصر مسؤول تأخیر در ورود کمک‌ها به غزه است. جو بایدن نیز همین اظهارات را ایراد کرد».

«رخا احمد حسن» معاون سابق وزیر خارجه مصر نیز گفت: «متوسل شدن مصر به چند کشور دیگر برای ارسال کمک‌های هوایی شاید به دلیل شیوع گرسنگی و بیماری به صورت فاجعه بار و ادامه کارشکنی اسرائیل در ورود کامیون‌های کمک رسانی به غزه باشد. این اقدام تا حد ممکن مانع طرح اسرائیل برای نسل‌کشی فلسطینی‌ها در غزه با قتل، گرسنگی، بیماری و کوچاندن اجباری می‌شود. اسرائیل تلاش می‌کند تا نوار غزه به مکانی ویران شده تبدیل شود که نتوان در آن زندگی کرد. سازمان‌های بین‌المللی در این باره صحبت و تأکید می‌کنند که اسرائیل جنایت‌های ضدبشری را انجام داده و تمام قوانین بین‌المللی از جمله حقوق بشر را زیر پا می‌گذارد».

کمک‌های هوایی؛ تلاش هالیوودی آمریکا برای نجات اسرائیل

«حسین هریدی» معاون سابق وزیر خارجه مصر نیز گفت: «ارسال هوایی کمک‌ها برای ساکنان غزه برای جبران کاهش ورود کامیون‌ها به غزه است. آمریکا با این کار می‌خواهد به جناح ترقی خواه در حزب دموکرات و اقلیت‌های عربی و مسلمان در آمریکا نزدیک شود که از موضع دولت بایدن درباره جنگ غزه و حمایت واشنگتن از اسرائیل ناخرسند هستند».

رژیم اشغالگر به‌عنوان بخشی از تجاوزات وحشیانه خود، با هدف قرار دادن منابع اولیه زندگی و مانع‌تراشی در ورود کمک‌های بشردوستانه، جنگ قحطی و گرسنگی را علیه مردم فلسطین در نوار غزه به راه انداخته است. شدت فاجعه انسانی در نوار غزه به‌ویژه در شمال که کودکان و سالمندان به دلیل کمبود مواد غذایی به خاطر محاصره جان خود را از دست داده‌اند، به سرعت در حال افزایش است.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

WeCreativez WhatsApp Support
همکاران ما آماده دریافت نکته نظرات ، پیام و اخبار شما هستند.
با ما در تماس باشید ...👋