بیمارستانی برای بستری بیماران در زبرخان نداریم
13 بهمن 1400 - 9:17
شناسه : 29849
0

مادوند/خراسان رضوی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان گفت: علی‌رغم اینکه تعداد تست‌های مثبت کرونا در زبرخان افزایش یافته اما متاسفانه بیمارستانی برای بستری بیماران نداریم. حامد سلیمانی در گفت‌وگو با مادوند اظهار کرد: علی‌رغم‌ ارتقای زبرخان از بخش به شهرستان هنوز بیمارستانی برای بستری بیماران در شهرستان نداریم و خدمات تخصصی را نمی‌توانیم […]

ارسال توسط :
پ
پ

مادوند/خراسان رضوی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان گفت: علی‌رغم اینکه تعداد تست‌های مثبت کرونا در زبرخان افزایش یافته اما متاسفانه بیمارستانی برای بستری بیماران نداریم.

حامد سلیمانی در گفت‌وگو با مادوند اظهار کرد: علی‌رغم‌ ارتقای زبرخان از بخش به شهرستان هنوز بیمارستانی برای بستری بیماران در شهرستان نداریم و خدمات تخصصی را نمی‌توانیم ارائه دهیم اما در چهار مرکز شبانه‌روزی و چهار مرکز خدمات جامع خدمات سلامت شهرستان زبرخان خدمات مورد نیاز نیز ارائه می‌شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر شهروندان برای دریافت خدمات تخصصی باید به شهرستان نیشابور مراجعه کنند.

سلیمانی افزود: هر چند برای بستری بیماران در پیک پنجم علی‌رغم اینکه بستر و زیرساخت لازم را نداشتیم اما فضایی را برای بستری موقت بیماران کرونایی تغییر کاربری دادیم.

وی گفت: اگر مجدد شرایط به سمتی برود که برای بیماران سرپایی الزام به تزریق داروهای ضدویروس و آنتی وایرال باشد حتما امکانات و این قابلیت را داریم که مرکز بستری موقت در شهرستان ایجاد کنیم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان با بیان اینکه تاکنون ۱۰۷ هزار و ۴۷ دوز واکسن به جامعه هدف شهرستان زبرخان تزریق شده، گفت: با توجه به اینکه آمار جامعه هدف بالای ۱۲ سال شهرستان زبرخان ۵۲ هزار و ۲۴۵ نفر اعلام شده، تا کنون ۴۹ هزار و ۸۳۶ نفر معادل ۹۵.۵ درصد دوز اول خود را دریافت نموده‌اند.

سلیمانی یادآور شد: در دوز دوم نیز جمعیت گروه هدف ۵۲ هزار و ۲۴۵ نفر بوده که ۴۳ هزار و ۴۳ دوز معادل ۸۲.۱۵ درصد تزریق شده است. برای گروه سوم که شامل جمعیت بالای ۱۸ سال می‌شود، ۲۴ هزار و ۳۸۶ نفر نوبت دریافت واکسن‌شان فرا رسیده که تا کنون فقط ۱۴ هزار و ۱۶۸ دوز معادل ۵۸.۹ درصد جمعیت هدف واکسن دریافت نموده‌اند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان خاطرنشان کرد: خوشبختانه میانگین تزریق واکسن در شهرستان زبرخان از متوسط استانی و کشوری بالاتر است.

وی با اظهار تاسف از اینکه هنوز ۳۲۸۶ نفر نوبت دوم خود را تزریق نکرده‌اند و در دریافت واکسن تأخیر دارند، عنوان کرد: با توجه به اینکه پیک ششم شروع شده، می‌طلبد هرچه سریع‌تر شهروندان نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود به مراکزی که از قبل پیش‌بینی و اعلام شده مراجعه کنند.

۳۱ نفر بستری و ۴۶۶ نفر نیز در قرنطینه خانگی

سلیمانی در ادامه به آخرین وضعیت مبتلایان کرونا در شهرستان زبرخان اشاره کرد و گفت: بر اساس آخرین آمار اکنون ۳۱ نفر بستری و ۴۶۶ نفر نیز در قرنطینه خانگی هستند.

وی اظهار کرد: هر چند در مقطعی از پیک قبلی بیش از سه تا ۴۰۰۰ دوز در روز تزریق داشتیم اما این آمار اکنون به ۳۵۰ تا ۵۵۰ دوز در روز رسیده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان گفت: در حال حاضر به صورت روزانه تمام پایگاه‌های تجمیعی و مراکز خدمات جامع سلامت زبرخان و پایگاه تجمیعی در شهر قدمگاه آماده تزریق واکسن است.

وی افزود: هر چند به طور میانگین ۲۳ درصد مراجعان تست‌شان مثبت اعلام می‌شود اما طی ۲ روز گذشته این آمار بسیار افزایش یافته، به طوری که فقط در مرکز شبانه‌روزی شهر قدمگاه حداقل ۶۵ درصد تست‌های رپید مثبت بوده‌ است. این نشان می‌دهد قدرت سرایت‌پذیری امیکرون تا چه میزان بالاست.

سلیمانی تصریح کرد: هر چند همان ابتدا نمی‌توان به طور قطعی اعلام کرد تمام افرادی که تست‌شان مثبت است، مبتلا به امیکرون هستند اما چون روند تشخیص این بیماری باید به تایید برسد، مشکوک به این ویروس اعلام می‌شوند که به احتمال بسیار زیاد مبتلا به همین ویروس هم هستند.

۹۸.۳ درصد مادران باردار دوز اول را دریافت کرده‌اند 

وی در ادامه به وضعیت واکسیناسیون مادران باردار و دانش‌آموزان در شهرستان زبرخان اشاره کرد و گفت: وضعیت شهرستان زبرخان در تزریق واکسیناسیون مادران باردار و دانش‌آموزان از متوسط استانی و کشوری بالاتر است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان تصریح کرد: در حال حاضر ۴۸۶ مادر باردار در سطح شهرستان زبرخان داریم که ۹۸.۳ درصد آن‌ها دوز اول خود را دریافت نموده‌اند.

سلیمانی افزود: متأسفانه تعدادی از شهروندان به خاطر باورهای غلط و یا اینکه اعتقادی به واکسن نداشتند و یا به خاطر علائمی که داشتند، هنوز واکسن خود را تزریق نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه به خاطر حساست‌هایی که وجود دارد واکسیناسیون مادران باردار از اولویت‌های ماست، تصریح کرد: تمام مادران باردار مورد ره‌گیری و پیگیری هستند تا به پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون برسیم.

وی در پاسخ به این سؤال که چه برنامه‌ای برای آن دست از کسانی که تمایلی به تزریق هیچ نوع واکسنی ندارند وجود دارد، گفت: به دلیل اینکه در تابستان گروه‌هایی بودند که در فضای مجازی و همچنین به شکل علنی در سطح شهرستان تبلیغات ضدواکسن داشتند، مداخلاتی صورت گرفت و بعضا جلساتی با این افراد برگزار شد. برخی مواقع هم دستگاه قضایی و پلیس فتا ورود داشتند که تا حدودی وضعیت مدیریت شد اما چون فضای مجازی از کنترل خارج است، در بسیاری از موارد ما نمی‌توانیم شرایط به خوبی مدیریت کنیم اما واحد آموزش شبکه بهداشت و درمان زبرخان اقدامات قابل توجهی را برای اهمیت واکسیناسیون داشته است.

سلیمانی بیان کرد: با توجه به اینکه در پیک پنجم کرونا فقط ۲۳ فوتی داشتیم و از این تعداد ۱۸ مورد کسانی بودند که بالای ۶۰ سال داشتند و ۸۰ درصد این افراد واکسن نزده بودند؛ به همین دلیل اهمیت تزریق واکسن را در سطح شهرستان به صورت علنی اعلام نمودیم.

وی گفت: خوشبختانه ۲.۵ ماه است که بعد از پیک پنجم هیچ مورد فوتی در شهرستان زبرخان نداشته‌ایم و این اهمیت تاثیرگذاری واکسن را نشان می‌دهد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان افزود: با توجه به اینکه پوشش واکسیناسیون سالمندان در سطح شهرستان قابل توجه بوده، تمام تلاش خود به کار گرفته‌ایم تا تمام شهروندان را مجاب به تزریق واکسن کنیم.

نگران عادی‌انگاری همشهریان هستیم

وی اظهار کرد: متأسفانه شاهد برخی عادی‌انگاری‌ها از طرف شهروندان در سطح شهرستان هستیم. از سویی شهرستان زبرخان چون در مجاورت چهارراه مواصلاتی و نزدیک به مشهد قرار دارد، مجاوران و مسافران داخلی و خارج از کشور که می‌خواهند به مشهد مقدس مشرف شوند، در شهر قدمگاه توقف دارند که متاسفانه حداقل رعایت پروتکل‌های بهداشتی را هم ندارند.

سلیمانی بیان کرد: بر اساس آخرین بررسی‌های صورت گرفته ۵۶ تا ۵۸ درصد فقط از ماسک استفاده می‌کنند.

تعطیلی هفت مدرسه

وی در ادامه به وضعیت بهداشت مدارس اشاره کرد و گفت: در شروع پیک ششم به محض شناسایی موارد مبتلا به این ویروس اقدامات لازم صورت گرفت، به طوری که اگر یک نفر شناسایی می‌شود، کلاس درس و اگر ۲ نفر مبتلا به ویروس بودند، باید کل مدرسه تعطیل می‌شد. هم‌اکنون نیز نزدیک به هفت مدرسه در سطح شهرستان تعطیل است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان خاطرنشان کرد: هر چند از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا و زمانی که مدارس فعال بود، به طور مداوم از وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازدید می‌شد اما اکنون بر اساس چک‌لیست‌هایی که اعلام شده، نزدیک به ۸۲ درصد پروتکل‌ها در مدارس رعایت می‌شود اما در روستاها به خاطر شرایط و کمبودهایی که وجود دارد، بعضا حداقل‌ها هم رعایت نمی‌شود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر دانش‌آموزان و معلمانی که به ویروس مبتلا هستند، ره‌گیری می‌شوند و هیچ‌گونه مماشاتی در این خصوص نداریم. خوشبختانه در این خصوص آموزش و پرورش شهرستان هم همکاری بسیار خوبی داشته‌ و به محض اینکه مواردی شناسایی می‌شوند، مدرسه یا کلاس درس را برای حفظ سلامتی دیگر دانش‌آموزان تعطیل می‌کنند.

سلیمانی افزود: بر اساس آنچه اعلام شده از فردا تمام مدارسی که در وضعیت نارنجی و قرمز قرار دارد، به مدت ۲ هفته در خراسان رضوی تعطیل می‌شود. این موضوع مشمول این شهرستان هم می‌شود.

وی بیان کرد: تا چند روز قبل ۲۷ دانش‌آموز داشته‌ایم که تست رپید و PCR آن‌ها مثبت بود. در این خصوص هماهنگی‌های لازم به عمل آمده اما این آخرین آمار نیست.

سلیمانی اظهار کرد: هم‌اکنون در این شهرستان از ۴۶۰۰ دانش‌آموز ۱۲ تا ۱۸ سالی که واجد شرایط برای تزریق واکسن هستند، تا کنون ۹۰.۲ درصد دوز اول واکسن را دریافت نموده‌اند.

سلیمانی در ادامه با اشاره به وضعیت موجود و ورود ویروس امیکرون به کشور و شهرستان زبرخان و قدرت سرایت‌پذیری بسیار بالایی که این ویروس دارد، از تمام شهروندان خواست ضمن رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، پروتکل‌های بهداشتی، زدن ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات هر چه سریع‌تر پوشش واکسیناسیون خود را کامل کنند.

وی گفت: با توجه به اهمیت واکسیناسیون و قطع زنجیره انتقال مراکز واکسیناسیون سطح شهرستان با تمام توان فعال است.

بر اساس آخرین آمار جمعیت شهرستان زبرخان ۶۷ هزار و ۵۴۰ نفر است.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

WeCreativez WhatsApp Support
همکاران ما آماده دریافت نکته نظرات ، پیام و اخبار شما هستند.
با ما در تماس باشید ...👋